
-
مقاله رهبری تحول گرا
-
یکی از متغیرهای تاثیرگذار در بهبود عملکرد و بقای سازمانها خلاقیت است.
در این مقاله علاوه بر رابطه مستقیم سبک رهبری تحول گرا و خلاقیت، عوامل واسطهای که در این تاثیر نقش به سزایی دارند مورد بررسی قرار گرفته اند.
این تحقیق از نوع توصیفی بوده و برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع از روش كتابخانهای استفاده شده است.
نتایج این مقاله نشان میدهد که سبک رهبری تحول گرا یکی از عوامل موثر و زمینه ساز مهم برای خلاقیت کارکنان و سازمان هاست.
چالش کار، حمایت مدیر، آزادی کاری و نفوذ مدیر، عواملی هستند که در رابطه بین رهبری تحول گرا و خلاقیت نقش واسطهای ایفا میکنندتوسعهی یادگیری سازمانی بهوجود شرایط و زمینهای مناسب نیاز دارد.
در این میان، نقش عوامل انسانیاجتماعی در ایجاد سازمان یادگیرنده بسیار تعیینکننده است.
شناخت بهتر نقش رهبری و رهبری تسهیلکنندهی یادگیری سازمانی میتواند به ایجاد آمادگی لازم برای توسعهی سازمان یادگیرنده کمک کند.
از اینرو، در پژوهش حاضر به بررسی نقش رهبری تحولگرا در توسعهی یادگیری سازمانی پرداخته میشود و رابطهی بین پنج بعد اصلی رهبری تحولگرا( شناخت شخصی، ترغیب ذهنی، رهبری حمایتی، ارتباطات الهامبخش و تبیین چشمانداز) با شش بعد یادگیری سازمانی در سه لایه فردی، گروهی و سازمانی بررسی میشود.
شرکتها با نوآوریهای بیشتر، در پاسخگویی به تغییرات محیطی و توسعه تواناییها جهت دستیابی به عملکرد بهتر، موفقتر عمل مینمایند.
یکی از این عوامل موثر بر نوآوری در سازمان، رهبری میباشد.
رهبری تحول گرا در زمانهای مورد نیاز برای تغییر، بیشترین کاربرد را دارند.
رهبران تحول گرا دغدغه تحول سازمانها و افراد را دارند و بر کارکنان سازمان و پیروانشان تاثیر بسزایی میگذارند تا تعهد آنها را نسبت به چشم انداز سازمان افزایش دهند.منبع : مقاله رهبری تحول گرا
نظرات شما عزیزان:

